Äntligen var det fredag. Amanda och Oskar såg som vanligt julkalendern på tv innan dom gick till skolan. På vägen till skolan pratade dom om glittret. -Det verkar som att det bara är vi fyra som har sett det sa Oskar. Amanda tyckte att det var konstigt.

Skoldagen var ungefär som vanligt. Men alla fyra funderade mycket på glittret. På rasten lekte Amanda med sina kompisar vid en snöhög. Killarna spelade bandy som vanligt. När skolan var slut gick Oskar Arvid och Alexander hem och spelade tv spel. Dom pratade ingenting om glittret vid isen.

Efter ett tag kom Oskars föräldrar hem. Oskars pappa gjorde fläskpannkaka till middag. Det tyckte Amanda och Oskar om. Amanda kom in till pojkarna när hon kom hem. -När vi har ätit går vi väl ner till isen sa hon. -Självklart sa Alexander. Alexander och Arvid gick hem till sig och åt middag. Efter middagen gick syskonen ut. Dom träffade Arvid och Alexander. -Nu ska vi se om glittret fortfarande är vid isen sa Arvid. Dom fyra gick långsamt mot cykelvägen. -Jag ser glittret sa Oskar. Då såg dom andra det också. -Det syns bättre idag än igår sa Amanda. Dom gick ner mot glittret. Det var verkligen starkare än dagen innan. Amanda gick fram så att hon nästan nuddade det. Plötsligt var hon försvunnen. Dom andra blev förskräckta och chockade. Sen smög dom närmare Glittret.

Plötsligt stod dom vid en stor skylt där det stod ”Trollens rike”. Dom kunde inte tro sina ögon. -Hej killar ropade Amanda längre fram. -Vad är det här för något land sa Arvid. -Ingen aning sa Oskar. Då hörde barnen några som skrattade. Det lät inte som människor.

Alla fyra promenerade in i Trollens rike. Dom kom så småningom in i en liten stad. Överallt var det troll. Ett troll fick syn på barnen. -Varmt välkomna till Trollens rike sa han till dom. -Tack så mycket sa Amanda. Är alla här troll?. Självklart svarade trollet som hette Rufus. -Hur många bor det i Trollens rike undrade Oskar. Ungefär 4 miljoner svarade Rufus. Barnen trodde inte att det var sant. -Är vi dom första från jorden att komma hit frågade Arvid. -Ja sa Rufus. Ni är här av en speciell anledning. Men det kan jag berätta imorgon. Det fanns en portal i närheten. -Ni behöver bara skriva in staden ni bor i sa Rufus. -Vi ses imorgon sa Amanda uppspelt. Oskar skrev in Luleå och så stod dom på isen igen. Klockan var ungefär nio på kvällen.

 -Undrar varför just vi fick komma till Trollens rike sa Alexander. -Det får vi nog veta imorgon sa Amanda.

Fortsättning imorgon