Alla vaknade nästa morgon av en fågel som kraxade. Dom hade fått sig en lång natts sömn. Det behövdes. Idag var den stora dagen. Efter frukosten gav dom sig i väg. Slottet såg lika läskigt ut som dagen innan.

När dom kommit ner från berget kom dom in i en liten stad. Det var massor a v troll där som inte såg ut att ha det så bra. Dom bodde i fallfärdiga hus och kläderna såg gamla ut. En liten trollflicka kom gående mot dom. -Vad gör ni här undrade hon. Rufus förklarade vad deras uppdrag var. Flickan önskade gänget lycka till. Amanda fick syn på en flicka i ungefär samma ålder som hon. Hon log mot henne. -Du ser hungrig ut sa hon. Flickan nickade. Amanda gav henne ett äpple hon hade i fickan. -Tack så jättemycket sa flickan. -Varsågod sa Amanda.

Det var verkligen jobbigt att se alla troll i staden. Dom hade det så dåligt. -Innan Fridolf blev kung så hade alla det jättebra sa Rufus. -Fridolf verkar vara en riktigt elak kung sa Oskar. Rufus nickade. Det var väldigt många som bodde i staden.

Oskar tyckte att det påminde om Tengils land i Bröderna Lejonhjärta. Amanda grät lite tyst för sig själv. Hon kunde inte förstå hur en kung kan göra så här mot befolkningen. -Nu vet ni att vi måste göra något sa Rufus. Annars kommer allting bli ännu värre. -Det är därför som vi är här sa Arvid. Vi ska ordna det här. Rufus sa att barnen var mycket modiga.

Gänget åt lite mat inne i staden. Några troll var nyfikna på dom. Amanda gav dom lite av sin mat. -Dom behöver mat sa hon. -Klokare tjej finns nog inte sa Alexander. Efter maten fortsatte dom att gå runt i staden. Dom gick förbi en familj som hade det väldigt fattigt.

Det blev för mycket för Oskar. Han gick åt sidan och satte sig på en bänk. -Vad är det med honom undrade Arvid. -Jag tror att jag vet sa Amanda. Hon gick fram till honom. -Är det jobbigt att se trollen i den här staden frågade hon. -Ja sa Oskar gråtandes. Amanda kramade honom. -Det är modigt att gråta sa hon. Jag tycker också att det är jättejobbigt, men vi ska fixa det här tillsammans. Oskar nickade och torkade sina tårar. Så småningom fick dom syn Fridolfs ruskiga borg. -Den är ännu läskigare på nära håll sa Arvid. Det var massor av vakter och soldater runt omkring borgen. -Det blir inte lätt att ta sig in där sa Oskar. Rufus höll med. -Jag tror att det är enklare att ta sig in på natten sa han. Vi försöker ta oss in i natt. Barnen tyckte att det lät som en bra idé. Dom bestämde sig för att slå läger och försöka sova lite. Rufus och Amanda tittade på stjärnorna på himlen. -Jag undrar hur många stjärnor det finns sa Amanda. -Ingen aning sa Rufus. Men jag vet att jag har träffat fyra stjärnor här i alla fall. Amanda sken upp i ett stort leende. -Du är också en stjärna sa hon. Rufus skrattade. -Nu måste vi sova så att vi kommer upp i natt sa han. -God natt världens bästa troll sa Amanda. -God natt själv min hjälteflicka svarade Rufus.

Fortsättning imorgon