När dom vaknade nästa morgon hörde dom att vakterna red på hästar långt bort. -Dom kommer inte hit sa Rufus. Barnen litade på vad han sa. Alla tog sig frukost.

-Jag och arméns ledare har pratat lite om hur vi ska avsätta Fridolf sa Rufus. Han har en speciell krona som ger honom all makt. Om han inte har den så är han bara ett vanligt troll. Barnen sa att dom förstod. -Menar du att vi ska försöka ta kronan från honom undrade Oskar. -Precis sa Rufus. Men då måste vi komma in i hans rum i borgen.

Allihopa började gå tillbaka mot borgen. Men dom tog en annan väg så att ingen skulle få syn på dom. Borgen var lika stor och läskig som förut. Ingen vakt fick syn på dom.

-Fridolf borde bo i en toalett fnissade Amanda. Rufus fnissade också. -Det tycker jag också sa han. Rufus sa lösenordet också var det bara att gå in i borgen. -Men även om vi tar hans krona, hur ska vi bli av med honom undrade Alexander. -Det vet jag inte ännu sa Rufus. Men kanske kan vi få honom att inse vad han har gjort mot trollens rike. Kanske kan vi till och med få honom att bli snäll.

-Han är nog snäll innerst inne sa Amanda. Han har bara blivit lite maktgalen. -Det tror jag också sa Arvid. Gänget fick smyga nästan ljudlöst så att ingen skulle höra dom. Arméns ledare visste vars Fridolfs rum var.

Det var väldigt många trappor i borgen. -Men vad ska vi göra om han har kronan på sig och gör illa oss undrade Alexander. -Ryktet säger att han har ett skrivbord vid sitt fönster. Om kronan ligger på bordet bredvid hans säng kanske jag kan ta den och sätta den utanför dörren. -Men hur ska vi få honom att förstå vad han har gjort undrade Oskar. -Jag tror att vi kan lyckas med eran hjälp sa arméns ledare.

Dom närmade sig Fridolfs rum. Dörren var tjock och stor. Rufus knackade på. -Vem stör mig i mitt viktiga arbete hörde dom Fridolf säga. Han öppnade dörren och Rufus sprang in och tog kronan och satte den utanför dörren. Arméns ledare stängde och låste dörren. -Han är läskigare än jag trodde viskade Oskar till Arvid. Till och med läskigare än Dolly Style. Arvid fnissade. -Vad vill ni sa Fridolf med sin hemska röst. -Vi har fått nog sa Rufus. Du måste släppa taget om trollens rike. Dom här barnen som jag har med mig har hjälpt mig att befria arméns ledare. -Och hur ska dom kunna övertala mig om att kasta in handduken sa Fridolf. Amanda satte sig bredvid Fridolf. -Folket i trollens rike har det väldigt svårt sa hon. Om Rufus blir kung kommer allt att bli bättre. -Hur kan du veta det flicka lilla sa Fridolf. -Rufus är det snällaste trollet jag någonsin har träffat sa hon. Rufus log mot henne. Amanda såg att Fridolf grät lite. -Du vill egentligen inte att det ska vara så här sa hon. Om Rufus blir kung kanske du kan jobba tillsammans med honom. -Jag funderar på detta tills imorgon sa Fridolf. Gänget gick tillbaka till sina tält för att sova. Dom var mycket nöjda med dagen. -Jag tror vi kommer lyckas med vårt uppdrag sa Arvid. -Tillsammans har man mycket makt sa arméns ledare.

Fortsättning imorgon