Det kändes lite ovant för barnen att sova i sina egna sängar. Men samtidigt var det jätteskönt. Ute var det massor med snö. Vid frukosten försökte Amanda och Oskar förklara vad dom hade varit med om. Föräldrarna trodde på dom.

-Tänk att just ni blev utvalda sa pappan. Rufus måste ha en väldigt god smak. Barnen skrattade. Efter frukosten sprang syskonen ut och lekte i snön. Efter en stund kom Arvid också ut. Dom lekte i flera timmar ute.

-Det skulle vara roligt om Rufus fick uppleva julen sa Oskar. Det tyckte dom andra också. Sen gick dom in och fikade lussebullar och julmust. Det hade dom verkligen längtat efter när dom var i trollens rike.

Imorgon skulle Oskar och Amanda åka med sina föräldrar till Pålänge för att fira jul. Det längtade dom mycket efter. Efter fikat gick Oskar hem till Arvid en stund. Amanda var med en av hennes kompisar. Hennes kompis var glad att Amanda var hemma igen. Amanda förklarade vad hon hade gjort. -Jag skulle också vilja göra ett sånt uppdrag sa hennes kompis. -Det var lite läskigt ibland sa Amanda.

Till middag åt Oskar och Amanda hemmagjord köttsoppa. Det var en av Oskars favoriträtter. Efter middagen hjälpte dom sina föräldrar att packa inför morgondagens resa till Pålänge. Det var massor med saker dom skulle ha med sig. Det fick nästan inte plats i bilen. På kvällen såg Amanda och Oskar i kapp avsnitten dom hade missat på julkalendern. -Vårat äventyr hade kunnat bli en julkalender sa Amanda. -Det hade blivit en jättebra kalender sa Oskar. Kvällen avslutades med att hela familjen åt risgrynsgröt med skinksmörgås. Innan Amanda satt hon och tittade på stjärnorna utanför sitt fönster. -God natt Rufus sa hon. Jag saknar dig redan.

Fortsättning imorgon