Det hade kommit ännu mera snö under natten. Det tyckte Oskar och Amanda var bra. Efter frukosten packade dom det sista innan dom åkte till sin mormor och morfar i Pålänge. Resan tog ungefär en timme.

Oskar och Amanda tyckte att det var mysigt att vara hos dom. Deras mormor stod på bron och välkomnade dom. Julgranen stod i deras kök. Den var riktigt fin.

Amanda sprang över till grannen som hade en liten hund. Hon älskade hundar. Men hon visste att hon inte skulle få en hund, föräldrarna tyckte att det var för mycket jobb. Oskar tog en promenad med sin mormor. -Vad vackert det är med all snö sa han. -Jag håller med dig sa hans mormor.

När dom kom tillbaka till huset var det dags för lite fika. Amanda tyckte att mormors pepparkakor var dom godaste i världen. Efter fikat lyssnade dom på julmusik på radion. Det var riktigt mysigt. Sen gick Amanda och Oskar ut och gjorde en snölykta. -Vad fin den blev sa Oskar. -Verkligen sa Amanda. Nu är det riktig julstämning. Deras mamma ropade att det var mat. Det blev köttgryta och ris. Alla tyckte att det var riktigt gott. -Jag önskar att jag fick så här god mat när jag var liten sa morfar. Det förstod barnen.

Efter maten vilade dom en stund. Sedan var det dags att spela sällskapsspel. Det gjorde dom alltid kvällen innan julafton. Det var väldigt kul tyckte barnen. Ljuset i lyktan brann fortfarande. -Kanske den lyser så starkt att Rufus ser den skrattade Amanda. -Nej det är alldeles för långt bort sa Oskar. När klockan blivit halv tio gick dom ut på en promenad i skogen. Dom hade ficklampor med sig. Oskar och Amandas pappa gjorde kusliga läten. Barnen bara skrattade. Innan det var dags att sova åt dom en skinksmörgås. När mamman stoppade om Amanda innan hon somnade frågade hon vad hon önskade sig mest i julklapp. -Jag önskar att jag fick träffa Rufus igen svarade hon. Mamman skrattade. -Vi får se vad du får imorgon.

Fortsättning imorgon