Äntligen var julafton här. Amanda och Oskar vaknade av julsånger inifrån köket. Pappan hade en tomteluva på sig. -God jul ungar sa han. -God jul pappa svarade barnen. Mamman häll på att förbereda julbordet.

Barnen satte sig och åt frukost. Ute var det massor av snö. Amanda kände att nu var det verkligen jul. När Tänd ett ljus spelades sjöng hon med hela låten. -Den där har till och med Rufus hört sa Oskar.

Efter frukosten gick barnen och lekte lite med grannens hund. Det var en tax som hette Cajsa. Hon var riktigt söt tyckte barnen. Dom rastade också Cajsa så att hon fick kissa. Det var ganska kallt ute. Cajsa hade en rosa väst på sig så att hon inte skulle frysa.

Sen gick barnen hem. Det luktade julmat när dom kom innanför dörren. -Det är snart mat sa mamman. Mormor satt och läste tidningen. -Eran snölykta lyser väldigt fint sa hon. -Jag vet sa Oskar. Den har lyst hela natten.

Sedan var det äntligen dags för julmaten. Oskar och Amanda tyckte att det mesta var gott. -Det är nog tur att man inte äter julbord varje dag sa Amanda. -Ja man skulle ju bli väldigt tjock sa deras pappa.

Efter maten var det Kalle anka som gällde. Föräldrarna hade tröttnat på det. Dom la sig för att vila en stund. Men barnen tyckte fortfarande att det var roligt. -Vad tror du Rufus gör nu frågade Oskar. -Han har nog fullt upp att ordna i trollens rike sa Amanda. 

När Kalle anka var slut fikade dom lussebullar och julmust. Efter fikat kom stunden som Oskar och Amanda längtat ett helt år efter. Det var äntligen dags att öppna julklapparna. Amanda fick några böcker och lite kläder av sin mamma och pappa. Oskar fick ett nytt tv-spel och lite ny hockeyutrustning.

När barnen trodde att alla klapparna var öppnade tittade deras pappa på dom. -Men ni fick ju ett brev från Rufus sa han. Barnen blev uppspelta. Dom hade nästan glömt bort Rufus brev. Amanda tog fram breven och gav ett till Oskar.

Dom öppnade och läste vad han skrivit. Det stod att han var oändligt tacksam för barnens hjälp med uppdraget i Trollens rike. Det stod också att barnen fick besöka Trollens rike när dom ville. Amanda och Oskar började nästan gråta av lycka. -Nu kan vi besöka Rufus och dom andra när vi vill sa Oskar. -Det är den bästa julklappen jag någonsin kunde få sa Amanda. Oskar ringde till Arvid och Alexander och önskade god jul. Dom hade också fått samma brev och var mycket glada över vad som stod i det.

Julaftonen avslutades med att Amandas och Oskars pappa spelade julsånger på pianot. Amanda satt i sin mammas knä och lyssnade. -Det här är den bästa julen någonsin sa hon. Jag hoppas att du inte är ledsen att era julklappar inte var dom jag tyckte mest om. Mamman skrattade. -Jag förstår att du tyckte om Rufus julklapp mest. Den viktigaste  julklappen för mig är att få fira jul tillsammans med mina barn. Amanda höll nästan på att somna i sin mammas famn. Innan syskonen somnade tittade dom ut på alla stjärnorna på himlen utanför. -Bättre julafton än så här kan man inte få sa Oskar. -Verkligen inte sa Amanda. God jul brorsan.


Denna julkalender är skriven a Axel Isaksson på Text och Layout. Ha en riktigt god jul.