Det var bara fyra dagar kvar till julafton. Det var årets bästa dag tyckte alla barnen. Dom kände på sig att dom skulle lyckas med uppdraget att rädda julen. Det var massor av snö som vanligt utomhus. Men solen sken. 

Det var egentligen perfekt väder för en skidtur. Katy och Jason hade inte åkt så mycket skidor. Men dom såg det ibland på tv. Dom tyckte att det såg roligt ut. 

Gänget åt frukost i matsalen. -Vi måste på något sätt berätta för Krusifix vad som kan hända om julen försvinner sa tomten. -Hur ska vi kunna göra det sa Chris. Han verkar ju vara omöjlig att övertala. 

-Jag har tänkt ut en plan i natt sa tomten. Han talade med en lugnande ton så barnen trodde på honom. 

Efter frukosten gick dom in i en sal med en dator. Tomtens plan var att dom skulle göra en PowerPoint presentation som visade konsekvenserna om julen försvann. Barnen letade fram bilder på internet på ledsna barn. 

Dom letade också fram bilder på olika krig. Tomten menade att om julen försvann skulle världen  ha många fler krig om julen inte fanns. Det var Jason och Chris som letade krigsbilderna. Nora och Katy tyckte att det var lite jobbigt att se på dom bilderna. 

Noras högsta önskan var att världen en dag skulle få fred. Det tyckte Katy också. Det tog en stund att göra PowerPoint presentationen. 

Tomten skulle också prata om hur viktig julen är för miljarder människor världen över. Till slut var dom klara. Dom bestämde att visa det för Krusifix efter lunchen. 

Nora och Katy satt och spelade kort i Katys rum. Pojkarna pratade mest om hockey. New York har två lag i NHL. Jason hejade på det ena och Chris på det andra. Ibland kunde det bli lite tjafs om vilket lag som var bäst. 

Tomten satt i en fåtölj och sov. -Jag hoppas verkligen att hans plan funkar sa Nora med en liten oro i rösten. -Jag tror att den kommer att funka sa Jason. 

Efter ett tag vaknade tomten. Han gick och hämtade en kopp kaffe. Men han påstod att kaffet i Turkiet är hundra gånger godare. -I Turkiet har dom jättestarkt kaffe sa han till barnen. Jason hade provat att dricka kaffe ett par gånger. Han tyckte att det var ganska gott. Men han skulle nog vänta ett par år innan han började på riktigt. 

Det började närma sig lunch. Det var väldigt gott men barnen var väldigt nervösa. -Hur det än går så är jag så glad och tacksam att ni ville hjälpa mig med det här sa tomten till barnen. -Det är klart att vi vill fira jul sa Nora. Tomten log mot henne. 

Efter maten var det äntligen dags att utföra uppdraget. Det började med att tomten förklarade varför han var i Krusifix borg. Sen började han förklara vad som skulle kunna hända om julen försvann. 

-Världen är tyvärr illa nog som den är sa tomten. Människor behöver julen för att i alla fall få lite hopp och kärlek. Krusifix lyssnade mycket uppmärksamt. Ett tag såg det nästan ut som om han grät lite. Barnen såg hoppfulla ut. 

Kanske skulle dom ändå lyckas. När tomten var klar applåderade barrnen åt honom. Krusifix var dock knäpptyst. Till slut så sa han att han tyckte att tomten hade sagt bra saker. Men att han ändå ville fundera till imorgon. -Bara du bestämmer dig innan julafton sa tomten. 

Nu var det bara att vänta på Krusifix beslut. Katy kom på at hon inte pratat med sina föräldrar på flera dagar. Hon tog upp sin telefon och ringde hem till New York. Hennes mamma blev förstås väldigt glad att höra att hon och dom andra mådde bra. Franklin ville också prata med henne. 

Katy kände hur hon blev alldeles varm i hjärtat att höra Franklins röst. -När ni kommer hem ska jag visa dig mina snölyktor sa Franklin. Det ville Katy gärna se. Nora och Chris ringde också hem. 

-Tänk att man kan ringa till andra sidan jorden sa Chris. -Ja det är väldigt häftigt sa Nora. Sen gick barnen ut och lekte lite i snön. Dom var alla glada. 

Efter ett tag var det dags för middag. Krusifix åt tillsammans med dom. Han skojade och skrattade mycket. Barnen tyckte att han var ganska rolig. 

-Det är häftigt att jorden har så olika klimat sa Krusifix. Inte bara vädermässigt utan också att det finns gigantiska städer som New York. Och här är det ju snötäckt vildmark. Efter middagen så tog barnen det bara lugnt. På kvällen sov Jason med Katy i hennes säng igen. -Jag vet att att julen kommer räddas sa Katy. -Jag hoppas verkligen det svarade Jason.

Fortsättning följer imorgon