Dagen därpå var alla glada och pigga. Gänget åt en sista frukost tillsammans med Krusifix. Han lovade att han i fortsättningen skulle vara snäll och jobba tillsammans med tomten. Det tyckte barnen lät bra. 

Efter frukosten fick tomten och barnen skjuts av några soldater på några hästar till stället där renarna och släden var. Renarna såg ut att ha det bra. 

Katy klappade en av dom på huvudet. Sedan var det dags att åka tillbaka till nordpolen. Det var häftigt att åka släde så snabbt. Det tog ett bra tag att åka till nordpolen. 

Dom såg tomtens slott på långt håll. Tomtens fru välkomnade dom. -Vad ni har varit duktiga som har hjälpt min gamla man att rädda julen sa hon till barnen. -Hördu du sa tomten. Den förra tomten var faktiskt mycket äldre än mig när han  slutade. Barnen skrattade. 

Tomtens fru hade redan gjort gröt till barnen och tomten. Det var otroligt gott. Barnen berättade om hela äventyret för tomtens fru. Hon tyckte att dom hade varit mycket modiga. 

När gröten blivit uppäten var det dags att bege sig hemåt. -Om ni vill kan vi övernatta i tält någonstans i världen i natt. Det ville barnen gärna göra. 

Tomtens fru vinkade åt dom när dom åkte i väg. Tomtens släde flög fram i mycket hög fart. -Det där är Paramaribo sa tomten och pekade neråt. Det såg mycket varmt ut. 

Släden flög också över Kina. -Där är kinesiska muren sa Chris. Tomten nickade. Det var verkligen coolt att se så många länder tyckte barnen. 

Tomten sa att dom skulle övernatta i norra Sverige. Katy blev glad Hon jobbade ju om Sverige i skolan. 

Släden landade i en skog. -Det här är Pålängeskogen sa tomten. Pålänge är en liten by i landskapet Norrbotten. 

Barnen tog en promenad i Pålängeskogen. Så småningom kom dom upp på ett berg. Dom hittade en skylt där det stod "Degerberget" på. 

Man hade en bra utsikt från toppen av berget. Gänget tog sig middag ute i den kolsvarta skogen. Det var ganska mysigt. 

Långt borta hörde dom att en hund skällde. -Imorgon är vi tillbaka i New York igen sa Nora. -Det ska bli både roligt och konstigt sa Jason. Det känns konstigt att komma hem efter en sån här resa. Dom andra höll med. Sedan var det dags för alla att sova.