Text och layoutgruppen var och fikade på café Rekommenderas.

 

Caroline är verksamhetsledare och den som håller i allt och hon tycker det går mycket bra med det nya caféet, Det märks att hon brinner för det hon gör och det är en bra sak med Fairtrade. Det handlar inte om  välgörenhet, men hjälp för utvecklingsländer att producera varor under rättvisa villkor. 

-Det är många olika arrangemang här, ibland är det dans, det har varit Ersnäsrevyn som haft teater här, det har varit musik  och vi har en fin scen.  

 

-Vi har fått in mycket varor och vi har fått rutiner hur vi ska jobba, nya scheman. Vi har haft igång caféet i en och en halv månad, nu har vi fika, lunch och kvällsmeny vi har även catering som vi säljer till gymnasiebyn, berättar Caroline.

-Antalet gäster varierar mycket, det har varit upp till 250 och ibland på söndagar är det ett tiotal, avslutar hon

Jag frågar Caroline om hennes drömmar har gått i uppfyllelse och hon säger att det är mycket som inte är färdigt än, det är mycket som ska stämma, det är ju folk med arbetshinder som jobbar här, det ska fungera för alla.

 

Öppettiderna är onsdag till fredag 11.00-21.00

Lördag 11.00-01.00

Söndag 12.00-16.00

-Vi har valt att inte annonsera, vi har velat öppna i lugnt tempo och låta det växa av sig själv. Det är bra om folk hör om oss, att vi är bra och har gott fika tillexempel. Nästa år ska vi annonsera, men än så länge handlar det om att få det att rulla, säger Caroline.

Det är åtta anställda och tretton som är på arbetspraktik, som är hos oss för att lära sig jobbet efter sin egen förmåga, få ett ställe att komma till, träffa folk. Målet är att kunna anställa så många som möjligt, fortsätter hon. Det kommer mest folk lunchtid och fredag- och lördagkväll beroende på vad som händer på scenen.

Jag fick ett bra intryck av Fairtrade caféet och jag tycker det var fina lokaler och fin stämning.

Text Birgit