Astrid Anna Emilia Lindgren född 14 november i Småland. Död 28 januari 2002 var en barnboksförfattare, låtskrivare och manusförfattare samt förlagsredaktör och opinionsbildare, mest känd för sina barnböcker. Hon är en sann svensk ikon och inspirationskälla för mig.

Hon har tre barn och många syskon, hon älskade böcker redan som barn. Under andra världskriget skrev hon flitigt krigsdagböcker vilket imponerar på mig, jag tycker det är modigt. Både Emil och Bullerbyböckerna är delvis inspirerade av hennes eget liv.

Jag imponeras väldigt mycket av Astrid för hon är modig och envis och ger sig inte i första taget och har många starka åsikter. Hon verkar stå på barnens sida, tänk bara på Emil, Pippi och Madicken. Dom tre är mycket modiga och uthålliga. Pippi och Madicken står upp för andra och är mycket hjälpsamma, och gott om självförtroende och det gillar jag.

Astrid är en sann hjälte, stark, god, okuvlig och genomsnäll. Hon äger mitt hjärta för alltid.

/Frida