Förra lördagen var det final i det som vi nuförtiden kallar för Mellon. Från början hette den Schlagerfestivalen. På den tiden var det sån musik som Alice Babs(Barbro Svensson) och Monica Zetterlund m.m. som var populära. På 80-talet föryngrades det, då var det Carola, Kikki Danielsson; Lena PH och Pernilla Andersson. På 90-talet så slog Nanne Grönwall, Jill Johnsson och Jan Johanssen igenom.

Nu idag så har dem från min generation och yngre upptäckt Mellons tjusning. När jag var liten så var det dansband och tids typisk schlager som gällde. Senare blev det typ mer ungdomligt och poppigt. Nu förr tiden är det en väldig blandning av olika stilar och jag har många favoriter inom olika gener.

Mina favoriter är Carola, Sanna Nielsen, Måns Zelmerlöv, Magnus Carlsson, David Lindgren, Lena Ph och Charlotte Perrelli. Favoritlåtar är ”Främling”, ”Fångad av en stormvind”, ”Undo”, ”Empty room”, ”Hope and glory”, ”Heroes“, ”lev livet”, ”Möt mig i gamla stan”, ”Shot it out”, ”Skyline”, ”Kärlek är evig”, ”Dansa i neon”, ”Still young”, ”Tusen och en natt”, ”Avundsjuk”, ”Den vilda”(Nanne Grönwall).

Melodifestivalen still going strong, I love it! Tack för 20 härliga år Christer Björkman! Jag längtar redan till nästa omgång med glitter och glamour.

/Frida