Klockan 10:30 efter våran fikarast på morgonen spelar vi Boccia eller Kubb ute på Jobbcenter Södras gräsmatta. Vi spelar till klockan 11:00 (en halvtimme), förutsatt att det är fint väder helst utan regn och bra temperatur. Alternativt kan man gå en promenad om man inte vill delta på aktiviteterna.


Boccia spelas inomhus på vintern och utomhus på sommaren.. Man spelar med sex röda bollar, sex stycken blå och en vit liten boll. Man kan spela individuellt eller i lag. Individuellt (för sig själv) har varje spelare två utkast per match. Spelar man i lag har varje lag tre utkast var. Det gäller att komma så nära den vita målbollen som möjligt och när alla kastat ut sina klot så räknas poäng. Har man ett klot närmast får man ett poäng, två klot 2 poäng. Det lag som samlat ihop flest poäng efter avslutad omgång vinner.

 Kubb går till så att kubbar (spelpjäser) ställs på två rader på två sidor mittemot varandra inom ett avstånd. I mitten placeras en större kubb som är kungen. Sedan gäller de för de två lagen att turas om att med pinnar kasta ner det andra lagets kubbar innan, för att till slut vinna genom att få ner kungen.