Coronaviruset påverkar just nu hela världen. Sportevenemang och konserter blir antingen inställda eller framflyttade. Många människor väljer att jobba hemifrån. Äldre människor träffar inte så mycket folk på grund av smittrisken. Men mitt i allt detta pågår ju faktiskt livet som vanligt. Här kommer en liten lista om vad man kan göra om man har tråkigt. Man kan så klart göra dom även när Coronaviruset har gått över.

1.  Att lyssna på musik är alltid roligt. När jag lyssnar på musik känner jag mig glad. Oavsett om du lyssnar via nätet på till exempel Spotify eller på en hederlig vanlig radio så har musik en förmåga att göra människor glada.

2. Läs mycket böcker. Att läsa har samma effekt som att lyssna på musik, man förflyttas till någon annanstans en stund. Det finns få saker som är så mysigt som att sätta sig och läsa med en varm kopp te. 

3. Lär dig något nytt. För ett par år sedan bestämde jag mig för att lära mig alla världens flaggor och huvudstäder. Det tog väldigt lång tid, men jag gav aldrig upp. Det är roligt att lära sig något nytt. Ibland tar det lång tid och ibland inte. Grejen är att aldrig ge upp.

4. Det finns en frågesportsapp som heter Primetime. Det är en app som har direktsänd frågesport varje kväll klockan 8, ibland har dom flera sändningar per dag. Spelet går ut på att man ska svara rätt på 11 frågor. Svarar man fel är man tyvärr ute ur spelet. Varje spel har en prispott på ungefär 3.000 kronor. Men oftast så är det flera hundra som vinner så det blir ändå inte så jättemycket pengar man vinner. Pengarna kan man behålla själv eller skänka till välgörenhet. Jag tycker att Primetime är ett jätteroligt spel.

5. Spela sällskapsspel. Att spela sällskapsspel är roligt både för barn och vuxna. Några av dom kändaste sällskapsspelen är Fia med knuff, fyra i rad och Uno.

6. Att se film och serier är också ett säkert kort för att fördriva tiden. Det finns flera olika tjänster på internet som erbjuder massor av film och serier. På senare år har serier verkligen blivit populärt. Serier är oftast uppdelade i avsnitt. Filmer är en enda historia och är oftast längre än ett avsnitt av en serie.

7. Att baka är också någonting som är kul. Dom flesta människor tycker väl om kakor och bullar, speciellt om det är hembakat. Sen så är det en speciell känsla av att faktiskt ha bakat själv. Se bara till att du som bakat får dom flesta kakorna 😊.

8. Skriv egna berättelser. Jag har skrivit massor med berättelser genom åren. Jag tycker att det är jättekul. Det kan handla om precis vad som helst. En bra idé är att ha lite spänning i historien. Men som sagt så kan en berättelse handla om vad som helst. Det finns inget fel eller rätt.

Det här är bara några av dom sakerna du kan göra för fördriva tiden. Kom ihåg att vara ute mycket också. Det är ju trots allt vår snart. Coronakrisen är väldigt påtaglig just nu, men vi kommer att ta oss igenom det också. Följ bara myndigheternas råd att tvätta händerna ofta. Om du är sjuk, stanna hemma. Sist men inte minst är det viktigt att i dessa tider visa sympati för sina medmänniskor. Var rädda om varandra och var glada att våren snart är här.  
 
 

Detta är skrivet av Axel Isaksson på Text och Layout.