Squid game är en tv-serie som är en sydkoreansk produktion på Netflix med sydkoreanska skådespelare. Säsong 1 är nio avsnitt och varje avsnitt är 32-63 minuter långt. Regissör och manusförfattare är Hwang Dong-Hyuk. Filmgenrer som den är gjord på är drama, action, spänning och överlevnad.

Den handlar om en man (Seong Gi-hun) som är stort skuldsatt då han har satsat allt på casinospel. En dag erbjuds han att vinna en enorm summa pengar och på så sätt bli skuldfri. genom att delta i olika barnspel. Det han snart får veta är att spelet är på liv och död. Han ska kämpa mot 455 andra spelare som också är djupt skuldsatta i lag eller individuellt i flera spelrum. De övervakas av vakter med röda overaller och svarta masker med en symbol på. För varje spel berättar vakterna vad spelet går ut på och om spelets regler. Den/dem som åker ut avrättas med ett skott i huvudet från vakterna och för varje deltagare som avrättas höjs prissumman.
Det är en serie som är spännande serier som tar oväntade vändningar. Man får också se hur långt man kan gå för att överleva och svika en bra kompis eller ge fördelar för att vissa vill bli avrättade. De blir som en familj därinne i tävlingarna.